"With an eye for all the details and an urge to get the best”

— Hive Streaming Stockholm

"Krachtige composities,en een kei in digitale nabewerking"

— VisitFlanders

"With an eye for all the details and an urge to get the best”

— Hive Streaming Stockholm

"Krachtige composities, en een kei in digitale nabewerking"

— VisitFlanders

Over Arthur Los

“Mijn eerste fototoestel kreeg ik voor mijn twaalfde verjaardag. Sinds die dag weet ik wat mijn roeping is. De wereld vatten in beelden. Voor mij was er dan ook geen andere hogere studie mogelijk dan die van de fotografie — aan het vermaarde Sint-Lukas in Brussel.

Direct na mijn studie kon ik aan de slag bij Studio Milo in Kontich. Eigenaar-fotograaf Emiel Milo schonk me zijn vertrouwen. In zijn dienst werd ik huisfotograaf voor Janssen Pharmaceutica en fotografeerde ik maandelijks alle foodopnames voor het magazine Creatieve Keuken.

De lijst van andere grote klanten is lang, hierbij slechts een kleine greep: Honda, Hyundai, Mitsubishi (auto’s én moto’s), De Decker Keukens & Badkamers, Group Daems exclusieve juwelen, Stihl, Toerisme Vlaanderen, Flanders Investment and Trade, UZ Leuven, AZ Herentals, Katoen Natie, Borealis, Caterpillar, Veritas, Hedgren, Pioneer…

In de loop van die Milo-jaren had ik het voorrecht om vele lange-termijnrelaties te mogen opbouwen met de beste grafisch ontwerpers en artdirectors uit het vak. Ik heb geleerd om samen met hen te zoeken naar een optimale beeldtaal op de maat van elk project afzonderlijk. Pas als die gevonden is, in directe dialoog met de klant, kan ik tevreden zijn. Niet enkel van mijn foto, maar van het hele eindproduct dat erop gebaseerd is. Om dat proces nog te verfijnen heb ik in 2016 de laatste stap gezet van de grote droom die begon op mijn twaalfde, en waarvoor ik bijna dertig jaar ervaring en kennis heb opgespaard. Ik ben mijn eigen zaak begonnen, Arthur Los Fotografie.

Nog meer dan vroeger wil ik — als een kleermaker voor de haute couture, of een chef-kok in de gastronomie — werken in de diepte en op de maat van ieder project afzonderlijk. Ik wil ze kunnen begeleiden en bijsturen van bij de eerste bespreking tot aan het eindresultaat: een afgewerkt beeld, klaar voor print- en online toepassingen. Ik wil ook persoonlijk de controle en evaluatie op iedere stap daartussen kunnen uitvoeren. Met inbegrip van de organisatie van de opnames, de opnames zelf, tot en met de beeldselectie en nabewerking van de digitale bestanden.

Het maken van een foto is allang niet meer het schieten van een plaatje alleen. Het vereist artistieke visie maar ook een grondige kennis van alle praktische etappes. En vooral: de koppigheid om die twee te combineren, totdat het resultaat niet meer verbeterd kan worden.”

Arthur Los, fotograaf


Actief sinds1987E-mailcontact@arthurlosfotografie.beTelefoon+32 492 08 19 31AdresBalkweg 28, 1981 Hofstade Zemst (B)BTWBE 0665892231